Dejta aldrig en tjej som reser

Dejta inte en tjej som reser

Hon är den med det trassliga, ovårdade och solblekta håret. Hennes hud är inte alls lika fin som den var en gång. Inte ens solbrun. Utan bränd med många bikinilinjer, skador och insektsbett här och var. Men för varje skavank har hon en spännande historia att berätta.

Dejta inte en tjej som reser. Hon blir aldrig nöjd. En vanlig biodejt med middag i stan suger livet ur henne. Hon kräver nya erfarenheter och äventyr. Din nya bil och dyra klocka imponerar inte på henne. Hon klättrar hellre i berg och hoppar ut ur flygplan istället för att lyssna på ditt skryt om prylarna.

Dejta inte en tjej som reser eftersom hon kommer att tjata på dig att boka en biljett varje gång flygbolagen rear ut platser. Hon vill inte festa på Spy Bar. Och hon kommer aldrig att betala hundra dollar för att se Avicii – hon vet att en festhelg kostar lika mycket som en vecka på nåt mera spännande ställe.

Risken finns att hon inte kan behålla ett stadigt jobb. Eller så dagdrömmer hon om att sluta. Hon vill inte jobba häcken av sig för någon annans dröm. Hon har sin egen och jobbar för den. Hon frilansar. Hon tjänar sina pengar på design, skriverier, fotografering eller nåt annat som kräver kreativitet och fantasi. Slösa inte hennes tid på att klaga på ditt trista jobb.

Dejta inte en tjej som reser. Hon kanske struntade i sin universitetsexamen och bytte karriär till nåt helt annat. Nu är hon dykinstruktör eller yogalärare. Hon vet inte när nästa lön kommer in. Men hon jobbar inte som en robot hela dagarna, hon går ut och tar för sig av livet och vill att du gör samma sak.

Dejta inte en tjej som reser för hon har valt det otrygga livet. Hon har inga planer och ingen fast adress. Hon hänger med och följer sitt hjärta. Hon dansar till sin egen trumma. Hon har ingen klocka. Hennes dagar styrs av solen och månen. När vågorna kallar stannar livet och hon glömmer för en stund allting annat. Men hon har insett att det viktigaste i livet inte är att surfa.

Dejta inte en tjej som reser eftersom hon talar om vad hon tycker. Hon kommer aldrig att försöka imponera på dina föräldrar och vänner. Hon vet vad respekt är men är inte rädd för att ta debatten om globala problem och socialt ansvar.

Hon kommer aldrig att behöva dig. Hon vet hur man slår upp ett tält och behöver inte din hjälp med utrustningen. Hon är bra på att laga mat och behöver inte dig för att betala för den. Hon är oberoende och bryr sig inte om du reser med henne eller inte. Hon kommer att glömma att checka in tillsammans med dig när hon kommit fram. Hon lever i nuet. Hon pratar med främlingar. Hon kommer att träffa många intressanta och likasinnade människor från hela världen, som delar hennes passion och drömmar. Du kommer att tråka ut henne.

Så dejta aldrig som reser om du inte kan hänga på henne. Och skulle du råka förälska dig i en, våga inte behålla henne. Släpp henne.

Översatt av kära pappa.