Chiang Mai del 3 "We got stuck in a tempel"

På onsdagen åkte jag, Bas från Holland, Harriet från England och Scott och Stephany från USA ut på tur med 3 mopeder. Kikie hade berättat om att man kunde åka till en sjö som man kan bada i, en lagoon man kan bada i och ett vattenfall man kan bada i, och ett fint tempel uppe i bergen. Så det var vår trip. Först kom vi till sjön, som inte var särskilt imponerande, brunt vatten och massa strandhyddor som var helt tomma runt om. Vi satte oss och tog en läsk innan vi åkte runt hela och sedan sket i det och åkte vidare till lagoonen. Som faktiskt såg väldigt häftig ut, inte så stor och inte naturlig, och läskigt blått vatten, de andra badade men jag valde att förbli svettig. Sedan vidare till vattenfallet. När vi kom fram var det typ inget vattenfall, det visade sig att vi skulle svänga in ännu lite högre upp. Istället började det regna och vi stod under ett träd ett tag, innan vi gick satte oss och tog lite mat på ett litet ställe, med tak, till det slutade.
Vi fortsatte uppför berget, missade så klart infarten till vattenfallet, men vi körde inte först så vi kunde inte göra nåt åt det utan fortsatte upp till templet. Och det var häftigt, utsikt över hela Chiang Mai.
Där började också en thailändsk lite äldre kvinna prata med oss och visa oss hur vi skulle gå runt nån grej. Sedan gav hon oss lotusblommor och sa åt oss att sätta oss för munkarna hade nån ceremoni eller vad dom kallar det när dom sitter och "sjunger" berättelser om buddha. Och där satt vi, på stengolvet, minst en halvtimme för ingen vågade röra sig, och det började skymma. Tillslut viskade jag till henne att vi nog var tvungna att åka för det började bli mörkt. Så tillslut kom vi därifrån, tidigare sa hon att hon skulle bjuda oss på middag, men hon var inte påstridig. Innan vi pratade vi lite till och det visade sig att hon bodde i Norge, och hade gjort det dom senaste 30 åren. Vid Gardermoen, knäppt. Så vi pratade lite norska och hon blev så glad och hon ville ha min mailadress, som hon fick, och jag fick hennes telefonnummer.
Sedan blev det att köra nerför berget i mörkret och våran moped hade inget fungerande ljus. Men det gick bra, och vi var hemma kvart i 8 på kvällen ungefär.
Den kvällen blev det filmkväll på taket och morgonen efter, vilket var i morse, började resan mot Laos. 
 
Hinner inte lägga upp några bilder nu, hörs nästa gång jag har wifi, och tid. 
 
:-) 

Kommentera här: