Resan hem och vad händer nu?

Ska väl göra nåt summerande och filosofiskt inlägg om resan också men det får vänta lite.
 
Tänkte mest berätta om resan hem. Och lite om tiden här och framtida planer.
 
Som sagt bakfull, men det var en kille från hostelet som skulle med samma flyg så hade ju en reskompis vilket alltid är trevligt.
 
2 timmat från Hanoi till Bangkok.
 
Där skulle jag då stämpla in i Thailand, hitta ett ställe att förvara min stora ryggsäck för att sedan ta mig fortast in till Bangkok och mina släktingars lägenhet för att hämta upp lite grejer jag lämnat där. Innan det försökra mig om att deras hushållerska var på plats för att öppna, min tlf hade inte fungerat på ett bra tag, få med mig grejerna + nyckelkort och sedan tillbaka till flygplatsen, hämta min ryggsäcka, packa om och checka in igen.
Jag lyckades med allt detta! 
Ryggsäcken vägde 23 kg när jag checkade in.
 
Nu skulle jag alltså flyga till Oslo med mellanlandning i Köpenhamn. 
 
Typ värsta resan ever! Har vant mig vid långa resor vid det här laget men det är annorlunda på ett flygplan, mest för att man måste sitta upp, och jag har ju problem med det. Och nu hade jag extra ont i ryggen, kroppen kändes urpumpad och det kändes som jag höll på att bli sjuk. Vilket ju stämde skulle det visa sig.
 
Men men, tillsut framme i Oslo. Kånkar på mig min stora ryggsäck så jag kan gå ut och möta mamma och pappa som en riktig backpacker, förutom att dom var försenade så jag fick vänta i mina short coh flipflop, japp så långt tänkte jag.
 
 
Väl hemma i Arvika, allt känns superknäppt, åker jag och hälsar på Sanna på hennes jobb innan jag åker till Verkstaden eftersom jag fått urinvägsinfektion under resan. Och typ nåt annat dom inte vet.
Har sedan jag kom hem varit sjuk, ganska mycket sjuk, men börjar bli bättre nu.
 
Min plan var att jag den 28e skulle ha åkt till Sydney för att fira nyår där, och sedan finna mig jobb, där eller någon annanstans i Australien. Nu blev ju inte det av men jag kommer åka den 8 januari istället, så jag kommer inte vara här alltför länge. 
 
:-)
 
Ja, filosofiskt kommer senare.

Hanoi

Tyvärr hann jag aldrig se staden Hanoi.
 
När jag landat och tagit buss och sedan bråkat med taxichafförer innan jag tagit en taxi till Hanoi Backpackers Downtown där jag skulle möta upp Julia då vi skulle ta natttåg samma kväll (jag landade på kvällen) upp till Sapa i norr, var jag ganska trött. 
Tyvärr hade Julia fått njurinfektion och hade hög feber så Sapa var det inte tal om. 
Vi bokade 2 nätter och gick och la oss ganska tidigt (note, "frog eye anti-cuddler"). Dagen efter bokade vi en "kulturell" guide-tur på en natt, för att kompensera för Sapa. Sedan spenderade vi dagen i sängen och kollade på film, en paus från resandet som Chris skulle sagt.
 
Mau Chai hette turen vi bokat. Det var 4 timmar från Hanoi. Man sov en natt på ett homestay och cyklade runt i omgivningarna och inne i små byar, gick 1400 trappsteg upp till grotta och fick god mat. Väldigt vackert och kul om det inte varit för att det var så sjukt jävla kallt, ursäkta språket. 
 
När vi kom tillbaka gick jag till nattmarkanden, vilket sög, så gjorde manikyr och pedikyr innan jag gick och la mig tidigt för jag hade lite feber. Dagen efter skulle jag nämligen upp och göra Castaway touren, en annan grej som Hanoi Backpackers anordnar. Man åker ut i Halong Bay, otroligt vackert, på en båt där man spenderar en natt och sedan har dom en egen ö/strand där man spenderar den andra natten innan man åker tillbaka till Hanoi. Vi hade det svinkallt och regnigt. Men annars går det ut på att dricka hela tiden och en massa spel. Sådana som gick hela tiden var att man inte fick säga orden "ten" eller "mine", gjorde man det var man tvungen att göra 10 armhävningar. Man fick heller inte dricka med höger hand, gjorde man det och någon kom på en skrek den "BUFFALO!" och man var tvungen att tömma glaset/burken, inga undantag. Och "Copy-Paste-Delete", orkar inte förklara.
 
Våran grupp var kanske inte den bästa men vi hade ganska kul, otur med vädret, men vår guide Jess var fantastisk, även våran ö-guide som går under namnet Tiny (pytteliten på engelska om nån inte fattar) han är 195 cm lång, och tar en shot-gun på 4 sekunder, men var väldigt underhållande.
 
Sista dagen, då vi egentilgen bara skulle ta oss tillbaka var det såklart superfint, så vi solade på deck. Under båtskiftet mötte jag Julia, hon hade valt att inte göra med mig som var planen från början, eftersom hon åt anitbiotika och det tär på kroppen en sån tur, så det var trevligt eftersom vi inte skulle se varandra något mer.
 
Kvällen samma dag jag kom tillbaka lyckades jag skrapa ihop min sista energi och gå ut på röjarkväll med folk från mitt dorm och ett stortgäng av vår Castaway grupp med Jess i spetsen. 
 
Dagen efter mådde jag inte topp och skulle på eftermiddagen påbörja min mödosamma resa hem.
 
Som sagt, fick aldrig riktigt tid att se Hanoi så jag hoppas jag kan åka tillbaka, men då ska jag åka när det är varmt.

Hoi An

När vi på morgonen var framme i Hoi An hade Julia bokat stället vi skulle bo på's upphämtarbil, som skulle vara gratis. Men på nåt vänster hamnar vi i en taxibil, eller nåt, där chaffören inte prata engelska såklart, men en annan vietnames som var med på bussen gör det och hjälper oss väldigt eftersom denna killen ville släppa av oss mitt nånstans där vårt ställe absolut inte låg.
 
Men tillslut var vi framme! Detta hostel ser ut som ett hotell och är ganska stort med pool, men är känt för sin all you can eat frukost som ingår. Vi fick ju betala nu då men ja, jämför man med svensk frukostbuffé så.. var det inte riktigt så bra som jag förväntat mig helt enkelt. Men men, vi var hungriga.
Jag och Julia började kolla upp bra ställen att sy upp kläder, hon skulle åka vidare redan dagen efter så det var viktigt att komma igång med detta projekt. Chris satt med sin tlf som vanligt. 
 
Dit vi ville var det en bit så vi hyrde cyklar, alla tre, och Chris hittade tillsut stället(det var på samma väg som hotellet) men tröttnade snabbt och cyklade iväg på eget äventyr. Jag och Julia sprang runt och beställde på flera ställen och bokade provningat senare på eftermiddagen. 
 
Sen cyklade vi, en bra bit men det var platt, till stranden där man först blev invinkad av en polis för att parkera cykeln vid cykelparkeringen, mot en lite avgift såklart. Väl på stranden åt vi äcklig mat. Vi hade ingen bikini med oss och det var inte superväder så vi tänkte vi skulle cykla tillbaka och checka in och så, men då kommer Chris cyklande, och blir invinkad av samma polis, så vi går och äter med honom (eller vi tog en varsin drink) och sedan lägger vi oss och "solar" en stund innan vi cyklar in till stan igen, och till typ nån gammal del där de har som ett marknadsstråk (värdelöst) och sedan hittar vi ju floden!
Väldigt fint, så vi satte oss och tog en dunderbillig "fresh beer", fråga mig inte vad det är men den kostar 1,5 kronor. Nu dricker jag ju inte öl utan smuttade lite tills jag och Julia skulle bege oss till våra provningar. Chris satt kvar och sa om det tog mer än en timme(hahah) så skulle vi bara dra tillbaka och checka in.
 
Så, våra provningar tar ju ett tag, vi åker och checkar in, dushar äter och sitter med vår första drink när Chris som inraglande, har alltså suttit helt själv och drukit öl i typ 3 timmar. HAhaha! SÅ full och SÅ rolig! Jag och Julia hade försökt få med honom ut varje kväll nästan men inte lyckats men nu var han på G och vi hade en sjukt rolig kväll med folk som iaf nån av oss kände på nåt vänster. Väldigt billigt att dricka i Hoi An och ja, Chris hade ju börjat tidigare än oss så jag fick gå hem och natta honom efter ett par timmar.
 
Morgonen efter skulle jag och Julia på vår andra provning, inte kul att gå upp men men. I väntan på att hämta upp våra kläder åt vi en tyst och trött frukost. Kl 1 gick Julias buss och jag och Chris försökte tappert vara lite uppåt för att vinka av henne (hon skulle sätta sig på 17 h bussen till Hanoi) innan vi åt pizza, tog motorcykeltaxi för att hämta upp Chris kläder och skor (han hade beställt en riktigt cool skjorta) och sedan tillbaka och direkt i sovläge.
 
Vid halv 6 gick jag upp och försökte få ordning på mina grejer, ingen ide, satte mig ute vid poolen med smoothie och försökte vakna. Klara och Johanna kom och joinade mig med en födelsedagstårta eftersom Klara fyllde 20 år. Vi bestämde att vi alla fyra skulle äta indiskt tillsammas så vid 7 gick jag och drog upp Chris coh sedan åt vi väldigt god indisk middag.
 
Morgonen efter åkte Chris till Hue men jag hade bestämt mig att stanna en extra dag då jag dagen innan inte orkat beställa kläder till mamma som jag lovat, hade även lite mer saker jag ville beställa. JA, det blev dyra dagar.
 
På kvällen åt jag, Klara och Johanna indiskt igen.
 
Dagen efter flög jag på eftermiddagen från Hoi An till Hanoi, pallade inte med 17 h på buss.